Planiranje i gradnja doma velik je i važan korak u našim životima. U samom procesu planiranja uvijek krećemo od svojih želja i snova koje tijekom procesa prilagodimo našim mogućnostima. Kuće prizemnice često se nametnu kao najefikasniji put do vlastitog doma. Iako postoje 3 načina gradnje kojima je moguće stvoriti svoj vlastiti raj te svaki od načina ima svoje prednosti i nedostatke, modularna gradnja taj će proces učiniti najlakšim. 

Modularne TREX kuće prizemnice prije svega omogućuju jednostavan proces konfiguracije, te nikad bržu proizvodnju i montažu bez prevelikog angažmana investitora u samom procesu organizacije i gradnje. Sustav pametne kuće u kombinaciji sa niskoenergetskim svojstvima pružiti će beskompromisni komfor u interijeru. S druge strane, moderan dizajn i materijali korišteni u eksterijeru istaknuti će kuću gdje god se nalazila. 

Koji su standardni TREX projekti kuća prizemnica?

TREX 30

TREX 30 najmanji je model TREX modularnih kuća prizemnica. Sa svojih maksimalno iskorištenih 30 kvadratnih metara stambenog prostora idealno je rješenje za vikend kuću, gostinjsku kućicu ili kućicu za najam. 

TREX Camp

TREX Camp s 30 kvadrata unutarnjeg stambenog prostora i 15 kvadrata terase dizajniran je primarno za potrebe kratkoročnog najma i turizma. Dimenzija skromnih 5×6 metara, veličine je malo veće prostorije te sadrži 2 spavaće sobe, kupaonicu i kuhinju.

TREX Apartment

Samo 2 velika i 2 mala stambena modula dovoljna su za kreiranje kuće prizemnice od 45 kvadrata. Dodatni terasni modul povećati će životni prostor za 15 kvadrata. Dimenzija 5×9 metara, savršeno pristaje zemljištima svih dimenzija i oblika.

TREX Family 75+

Veličine prosječnog stana, TREX Family 75+ savršena je alternativa malim i skučenim životnim prostorima u višestambenim zgradama. Ta kuća prizemnica idealna je za parove ili umirovljenike koji preferiraju stanovanje uz dvorište ili vrt.

TREX Family 80+

Kao i TREX Family 75+, ova jednostavna kuća prizemnica konfigurirana je kako bi pružila što veću vrijednost za novac, a ujedno i maksimalno udoban dom svojim stanarima. 

TREX Family 90+

Čak 3 spavaće sobe, zajedno sa prostranom kuhinjom i dnevnim boravkom smješteni su u 90 kvadratnih metara modularne kuće prizemnice TREX Family 90+. Spavaći dio smješten je u lijevom krilu kuće dok zajednički prostor čini desno krilo kuće.

TREX Family 97,5+ A

TREX Family 97,5+ A karakterizira odvojeni ulazni prostor smješten u zasebnom ulaznom modulu, te dodatan prostor koji se može iskoristiti kao spremište. Ova kuća prizemnica također može imati 2 kupaonice, odnosno kupaonicu i wc za goste.

TREX Family 105+

Kvadraturom nešto veća od prethodnih kuća prizemnica, TREX Family 105+ konfiguriran je s ciljem da stanarima pruži dovoljno prostora za zajedničko druženje, ali i privatnost kada to požele. 3 spavaće sobe hodnikom odvojene od dnevnog boravka osigurati će upravo to.

TREX Family 120+

TREX Family 120+ najveća je trosobna standardizirana TREX kuća prizemnica. Karakterizira ju prostrana kuhinja i dnevni boravak na koji se nastavlja terasa te tako spaja unutarnji životni prostor s dvorištem ili vrtom.

TREX Family 142,5+ A

4 spavaće sobe, prostran dnevni boravak s izlazom na terasu, 2 kupaonice, te velika kuhinja karakteriziraju TREX Family 142,5+ A. Namijenjena većim obiteljima, osigurati će dovoljno prostora za svakog člana obitelji, te se pobrinuti za mir u kući.

Trex Family 142,5+ B

Udobnost, sloboda, prozračnost, povezanost s eksterijerom opisi su koji odlično prezentiraju TREX Family 142,5+ B. Ova kuća prizemnica pružiti će predivan dom svima koji maštaju o posjedovanju svog malog dijela raja.

Tlocrti i nacrti kuća prizemnica

Jednosobni tlocrti i nacrti kuća prizemnica

Tlocrti jednosobnih kuća izvedivi su već s 2 TREX stambena modula. TREX 30 odličan je primjer kako je sa samo 2 modula moguće konfigurirati malen stambeni prostor.

Dvosobni tlocrti i nacrti kuća prizemnica

TREX Camp, TREX Apartment, TREX Family 50+, TREX Family 75+, TREX Family 80+ i TREX Family 142,5+ B redom su primjeri kuća prizemnica s jednostavnim ali funkcionalnim dvosobnim tlocrtima. Najmanji; TREX Camp sastavljen je od samo 2 maksimalno iskorištena stambena modula, dok TREX 142,5+ B karakterizira razvedeni tlocrt i više nego dovoljno prostora za ugodno stanovanje.

Trosobni tlocrti i nacrti kuća prizemnica 

TREX Family 90+, TREX Family 97,5+, TREX Family 105+ i TREX Family 120+ standardne su TREX modularne kuće sa 3 spavaće sobe. Tlocrtna rješenja dizajnirana su na način da unutar doma privatni prostori i prostori za druženje budu jasno odvojeni, hodnicima ili pregradnim zidovima.

Četverosobni tlocrti i nacrti kuća prizemnica

TREX Family 142,5+ A jedina je kuća prizemnica s 4 spavaće sobe među standardnim TREX kućama. No to ne znači da drugačija rješenja nisu moguća. Zahvaljujući iznimno jednostavnom načinu konfiguriranja kuća TREX modulima, mogućnosti su ograničene jedino vlastitom maštom.