Kapa glavu čuva, poznata je narodna koju možemo primijeniti i na TREX kuću pa reći: Krov kuću čuva. Zaista krov je jedan od ključnih građevinskih elemenata svake građevine, pa tako i TREX kuće. Izložen je utjecaju atmosfere – kiši, snijegu, vjetru, tuči i koječemu drugome i zbog toga je iznimno važno da je izveden ispravno i sa kvalitetnim materijalima.

Krov TREX kuće dolazi u dvije varijante kao tzv. ravni krov i kao kosi krov.

Ravni krov se montira na čeličnoj podkonstrukcij blagog nagiba kako bi se omogućila nesmetana drenaža površine krova prilikom oborina. Krov TREX kuće nagiba je 2 stupnja, a uz to je i dvostrešan. Pokriven je pertlovanim limom čime je postignuto kvalitetno brtvljenje i zaštita od eventualnog prokišnjavanja. Ovako projektirano krovište TREX kuće izuzetno dobro podnosi opterećenja pa je minimalna nosivost krova 250 kg/m2. Nema dakle bojazni da krov TREX kuće neće dobro podnijeti i ogromne količine snijega.

Toplinska izolacija ravnog krova sprečava ljeti prekomjerno zagrijavanje prostorija ispod krovnog stropa te zimi osigurava ekološki prihvatljivo grijanje, koje štedi energiju.

TREX kuća ispod završnog pertlovanog lima ima postavljenu OSB ploču ispod koje je čelična konstrukcija sa toplinskom izolacijom od celuloze debljine 40 – 160 mm.

Celuloza je jedan od kvalitetnijih i ekološki prihvatljiv izolacijski materijal kojim se postiže da TREX kuća ima energetski zadovoljavajuća svojstva.

Kod kosih krovnih konstrukcija koje nudimo u različitim nagibima, strop TREX kuće je izveden na isti način kao i kod kuće ravnoga krova.

Time se dodatno spriječava prekomjerno grijanje ljeti i osigurava zimi ekološki prihvatljivo grijanje, koje štedi energiju. I to je jedan od razloga zašto je klima u TREX kući uvijek ugodna.

Limeni paneli koje koristimo kao pokrov kod kosih krovova odlikuju se visokom toplinskom i zvučnom izolacijom, a svojom bojom i oblikom daju izgled vrlo modernog objekta jer smo odabrali panele u obliku crijepa. Ovi paneli izrađeni su od vrlo kvalitetnih materijala, a dolaze s izolacijom od poliuretana.

Napominjemo da se svi krovni elementi moraju redovito provjeravati u pravilnim vremenskim razmacima – kod klasične gradnje preporuka je barem svake 3 godine, a osobito nakon težih vremenskih nepogoda – oluje i tuče primjerice. To isto vrijedi i za TREX kuću s tim da mi preporučamo jednom godišnje tehnički pregled kuće od strane naših stručnjaka.

Obavit će provjeru brtvljenja krovnog omotača kod ravnih krovova, eventualne pukotine usljed naprezanja, odvodnju oborinskih voda s krovišta u oluke koji su izvedeni u uglovima TREX kuća.